De jeugd wil gezond!

De helft van de middelbare scholieren vindt dat hun school meer gezond eten zou moeten aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 800 scholieren.

Helft scholieren wil gezonder eten
De overheidsdoelstelling Gezonde schoolkantine is volgens scholieren voorlopig nog niet behaald, meldt de Nationale Zorggids. Slechts drie op de tien scholieren zeggen dat het aanbod van de kantine op hun school grotendeels gezond is. Volgens een meerderheid van de scholieren (58 procent) is dit nog niet het geval. Bijna de helft (48 procent) vindt de gezonde producten bovendien te duur.

Tweederde (65 procent) vindt het een taak van de overheid om geld te besteden aan het creëren van gezonde schoolkantines. Het verbieden van snoepautomaten op scholen vindt een ruime meerderheid (79 procent) echter te ver gaan. Ruim een kwart (27 procent) zegt vaak te zwichten voor ongezonde producten op school. Acht op de tien scholieren (82 procent) vinden dat ze over het algemeen gezond eten, terwijl 71 procent minder dan twee ons groente per dag eet en 62 procent niet iedere dag fruit neemt. (Bron: Misset Horeca)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *